Ein Deutsches RequimNaam Voorstelling :
Ein Deutsches Requim
Aantal dagen/voorstellingen :
Datum :

Website :1
31 oktober 2008

Opdracht :


In het kader van een spiritueel-cultureel programma van de Elandkerk, genaamd "Erin geloven", voerde het residentiekoor onder leiding van Paul van Gulick de originele versie van "Ein Deutsches Requim" uit.

J.C. Sound & Light werd gevraagd om te zorgen voor een mooi totaal lichtplan.
Waarin het koor en de kerk sfeervol moest worden uitgelicht, waarbij kleuren een belangrijk aspect waren. Uiteraard mocht het licht niet hinderlijk zijn voor het koor en de spelers van de twee vleugels.

Het moeilijke aan deze opdracht was het gebrek aan stroom.

Ons plan :


Door te werken met veel led verlichting, was het mogelijk om met de beperkte stroom voorziening toch een mooie show te geven. Voor de overige verlichting hebben wij een aggregaat buiten het pand laten plaatsen.

Het front licht werd gemaakt met conventionele theater verlichting.

De pilaren in de kerk werden verlicht met ledverlichting, waardoor wij de kleur konden aanpassen aan het stuk, waardoor de verschillende sferen in het stuk nog beter tot hun recht kwamen.

Het altaar werd verlichting door diverse spots. Omdat elke lamp apart aangestuurd kon worden, was het mogelijk om het altaar steeds meer aanwezig te laten zijn gedurende het stuk.

In de finale hadden wij nog iets speciaals in petto.
Achter het koor hadden diverse horizon lampen met een totaal vermogen van 36KW richting het publiek geplaatst. Waarbij aan het einde van het laatste nummer er eerst een totale duisternis werd gemaakt, om vervolgens met deze lampen de siluette's van het koor te laten zien. Het geheel duurde maar enkele secondes, maar het effect was oogverblindend en zorgde voor de grand finale die men zo graag wilde bereiken.

Opdrachtgever :


Residentiekoor

Website :

www.residentiekoor.nl
14608

Locatie :


Elandkerk
Elandstraat 194
2513GX, Den Haag
0703649926 Ein Deutsches Requim
Ein Deutsches Requim

 Ein Deutsches Requim
Ein Deutsches Requim

 Zaal overzicht
Zaal overzicht

 Ein Deutsches Requim
Ein Deutsches Requim

De rechten van deze fotos liggen bij J.C. Sound & Light.